* طريقة عمل الكاتشب وأفضل من الهاينز حصرياً

منتدى رحيل القمر, شات رحيل القمر للجوال,دردشة رحيل, شات رحيل القمر,شات رحيل, شات رحيل القمر ، دردشة رحيل القمر، عالم رحيل ، ملتقي رحيل القمر ، شات وحيد شات
 
البوابةالبوابة  الرئيسيةالرئيسية  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 * طريقة عمل الكاتشب وأفضل من الهاينز حصرياً

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
صاحب الموقع

مؤسس المنتدى


مؤسس المنتدى
صاحب الموقع


عدد المساهمات : 109
تاريخ التسجيل : 30/05/2015
الموقع : ليالى الحب

* طريقة عمل الكاتشب وأفضل من الهاينز حصرياً Empty
مُساهمةموضوع: * طريقة عمل الكاتشب وأفضل من الهاينز حصرياً   * طريقة عمل الكاتشب وأفضل من الهاينز حصرياً I_icon_minitimeالأربعاء 03 يونيو 2015, 5:59 pm


المكونات

3ك طماطم طازجة
1 بصلة متوسطة مقطعة قطع كبيره
3 فص ثوم صحيح
4 فلفلات رومي أحمر
2 ورقة لورا
1/2 م -ك كرفس
ذرة قرفه
1/2 م-ص مسترده (خردل)
1/2 كوب سكر بني
1/2 كوب سكر أبيض
1 كوب خل أبيض
1 م-ص فلفل أبيض........علشان اللون
1 م-ك ملح بحرى


الطريقـة

- تُغسل الطماطم جيداً و تُقطع بالقشر إلى أربع قطع و تُوضع في وعاء على النار.
- يُضاف البصل المقطع قطع كبيره والثوم الصحيح.
- يُقطع الفلفل الأحمر ويُنزع منه البذور ويُضاف إلى المكونات السابقة.
- يضاف الماء ويرفع على نار هادئة لمدة تتراوح من 45 دقيقة إلى 60 دقيقة حتى يتركز السائل.
- يُوضع ورق اللورا والكرفس والفلفل أسود والقرفه والمسترده في كيس شاش و تُربط جيداً حتى يسهُل التخلص منها لاحقاً.
- يُوضع كيس الشاش في الصلصة وتُرفع على النار لتغلي ثم تُخفض درجة الحرارة و تُترك على النار الهادئة.
- تصفى الصلصة بالمصفاة ثم يُضاف الخل الأبيض والسكر البني والسكر الأبيض.
- تُرفع علي النار حتى يقل حجمها وتتركز و نحصل على صلصة الكاتشب بالقوام المعروف ....
ملحوظة هامة:
=======
*لاحظى أن القوام بيتخن أو بيغلظ بعد أن يبرد الكاتشب أكثر منه وهو بارد بدرجة ليست بكبيرة ولكن تؤخذ فى الحسبان.
*ممكن لو الطماطم اللى جبتيها ماطلعتش حمرا أوى وعاوزه تكسبى لون أحمر غامق للكاتشب بتاعك فى هذه الحاله...يمكن أن تضعى فلفل
قرنقوطى موجود عند العطارين(وهو مش حريف يعنى مش حراء...لون بس).
*لو حدث لقدر الله أى خطأ وطبعاً سيكون موش بسبب مقاديرى أنا ....المهم لو القوام طلع معاكى سائل شويتين وعاوز تغلظيه تعملى ايه؟؟؟
مفيش مشكلة على ال 3 كيلوا طماطم دول مثلاً تضعى 1و 1/2 ملعقه-ص على 1/4 كوب ماء كده وتدوبيهم كويس وتضفيهم للخليط
يغلظ معاكى ان شاء الله وينضبط الايمالشن بتاعه اى القوام.
وعلى فكره ال 3 كيلوا دول يطلعوا معاكى 3 زجاجات من بتوع هاينز اللى أن شاء الله حتنسيها بعد كده خالص بس ممكن تستعملى زجاجاتهم فارغه فقط وتعبيها انتى.....ولكن بعد تعقيمها على لهب عين الموقد بتاعك..


و 1000 هناااااااااااااااااااااا وشفاااااااااااااااااااااا
كده تقدرى أن تضعى على مائدتك زجاجة ...كاتشب.....ومكتوب عليها.......صنع ايديكى....والله عليكى
ووداعاً لل KETCHUP صنع المانيا.

وملحوظة هامة جداً:
لكل عشاق الكاتشب يمكن عمل كمية تناسب السنة أو العام كله
وتوزعيها فى عبوات زجاجيه (شرط أن تكون زجاج وياريت لو لونه معتم يكون افضل) وتعقميها زى ماشرحتلك وممكن أن تضعى بعض قطرات من الزيت على وجه كول زجاجه...بس هذا للتخزين مده طويله...........
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://rh3l-moon.yoo7.com
همس
لؤلؤة المنتدى
لؤلؤة المنتدى



عدد المساهمات : 39
تاريخ التسجيل : 02/03/2016
الموقع : منتديات وشات رحــيل القمر

* طريقة عمل الكاتشب وأفضل من الهاينز حصرياً Empty
مُساهمةموضوع: رد: * طريقة عمل الكاتشب وأفضل من الهاينز حصرياً   * طريقة عمل الكاتشب وأفضل من الهاينز حصرياً I_icon_minitimeالخميس 10 مارس 2016, 7:49 am

يسسلمو اطروحاتك
والله لايحرمنا المشاركة المتميزة
مودتى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
* طريقة عمل الكاتشب وأفضل من الهاينز حصرياً
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل المقروط
» طريقة عمل الحواوشي
» طريقة عمل خبز الدار
» طريقة عمل البفتيك
» طريقة عمل المادليين

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى شات رحيل القمر :: منتدى مطبخ حواء-
انتقل الى: