دجاجة مشوية في الفرن
3 بصل متوسط
6 فصوص ثوم
فلفل رومي
2ملعقه ونصف مايونيز
2ملعقه كاتشب
2 ملعقه زيت
ملح وكمون وبهارات مشكلة وبابريكا
ملعقه صويا صوص
قرن فلفل حار (( يمكنك الاستغناء عنة ))
بشر برتقالة
ليمونة
قليل ماء >> عند الحاجه
اضغط على الصورة لرؤيتها بحجمها الطبيعي
جميع المقادير اخلطيها في الخلاط
بعد خلط المقادير جيدا .. لازم يكون ناعم جداً
نضفي الدجاجة بملح وخل
تنضيف الدجاجة معروفة
تقطع الدجاجة الى انصاف
وتخرم بالسكينة في كل جزء من الدجاجة
اضغط على الصورة لرؤيتها بحجمها الطبيعي
تتبل جيداً وتترك لمدة ساعه او اكثر
ولو قدرتي تخليها ليلة كاملة يكون طعمها جنان
اضغط على الصورة لرؤيتها بحجمها الطبيعي
ويوضع في صينية مبطنة بورق قصدير
ثم حطي عليه الدجاج
دخليها الفرن من تحت على نار عالية لمدة ربع ساعة
ثم اتركيها على نار متوسطة حتى تنضج
اضغط على الصورة لرؤيتها بحجمها الطبيعي
اضغط على الصورة لرؤيتها بحجمها الطبيعي
غطيها بالقصدير ودخليها الفرن لمدة نصف ساعة
بعد النصف ساعة
شيلي القصدير
وحطي التتبيلة المتبقية علي الوجه عشان تبقى طرية وما تنشف
اضغط على الصورة لرؤيتها بحجمها الطبيعي
ندخلها الفرن بعد مده بدون ما تغطيها بالقصدير علشان تتحمر
في نفس الوقا جهزي أرز ابيض
وسلطة خضراء
ودي الدجاجة بعد ما استوت واصبحت جاهزة
في صحن التقديم
حطي شرائح بصل رفيعة
مخلوط معه سماق .. وبقدونس .. وليمون
وحطي الدجاج
الدجاجة بعد ما استوت من قريب
وطبعا ماتنسيش السلطة
خلي بالك
مدة الطهي في الفرن ساعة تقريباً
ويختلف من فرن لفرن
ولو انتي حابة طعم الفحم
يمكنك وضع القليل من الزيت ووضع فحمة وتكتميها بورقة قصدير